Цей сайт розповідає про проект будівництва ІІ черги Національного музею Голодомору-геноциду

16-17 квітня 2019 року в Києві відбулася зустріч між українською стороною (Замовником) в особі Національного Музею “Меморіал жертв Голодомору” і Міжнародного фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору та компаніями Nizio Design International (Польща) і Haley Sharpe Design (Великобританія – Канада), які виявили зацікавленість і мотивацію взяти участь у створенні дизайн-проекту постійної експозиції майбутнього Музею Голодомору у Києві.

Обидві компанії є відомими дизайнерами музейних експозицій. На рахунку Haley Sharpe Design розробка та, в деяких випадках, і реалізація дизайну експозицій для Національного музею американської історії Смітсонівського інститут (Вашингтон, США), Близькосхідних галерей в музеї Пенн (Філадельфія, США), Центру відвідувачів Стоунхенджа (Уїлтшир) та Музею Ліверпуля у Великобританії, Музею Курдистану (Ербіль, іракський Курдистан) та багатьох інших визнаних у світі музеїв.

Nizio Design International в свою чергу працювали на дизайном експозицій у Польщі для Європейського центру солідарності в Гданську, EC1 – Інтерактивного центру науки в Лодзі, Галереї античного мистецтва в Національному музеї у Варшаві, Музею Варшавського Повстання, Музею історії польських євреїв Полін. 

Результатом зустрічі стало представлення двох концепцій, які будуть опрацьовані українською музейно-контентною групою Замовника. Українська сторона переконана, що участь обох компаній у створенні експозиції Музею зміцнить його інтегрованість з найкращими світовими традиціями у музейній справі. 

Наразі триває комунікація щодо визначення структури консорціуму, який працюватиме над створенням експозиції, візії щодо майбутньої експозиції як спільного проекту, завдань для кожної зі сторін тощо.

Завершення переговорів планується в липні 2019 року.

Поділитися

БІЛЬШЕ НОВИН

ХОЧЕТЕ БУТИ В КУРСІ НОВИН ПРОЕКТУ?

Підпишіться на розсилку новин

To top