Цей сайт розповідає про проект будівництва ІІ черги Національного музею Голодомору-геноциду

23 листопада 2019 р, в День пам’яті жертв Голодомору, Президент України Володимир Зеленський і Олена Зеленська ознайомились з Проектом Музею Голодомору. Окрім цього директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк  провела Президенту екскурсію Залою пам’яті.

Іван Васюник, Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного Фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору, розповів Володимиру Зеленському історію спорудження Меморіалу жертв Голодомору в Києві, про повернення держави на запит суспільства та громадськості до будівництва ІІ черги, власне Музею Голодомору, та охарактеризував міжнародну команду, яка працює над проектом. Також Іван Васюник інформував Главу держави про поступ у реалізації державно-приватного партнерства, закладеного в основу роботи над проектом створення Музею Голодомору, концепцію міжнародної фандрейзингової кампанії «Дорога до правди» для створення експозиції та розвитку музею, і подякував Президенту України за підтримку Проекту з боку держави.

 

 

Директор ДП «Дирекції з будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» Андрій Замогильний розповів про архітектурний проект, плани будівельних робіт на 2019-2020-й роки, презентував відеоролик, що ілюструє виконання робіт на будмайданчику.

Разом з президентським подружжям на презентації були Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, Президент України (2005-2010) та член Наглядової ради Фонду Віктор Ющенко з дружиною Катериною, представники дипломатичного корпусу та інші офіційні особи.

Президент України Володимир Зеленський наголосив на статусності та пріоритетності проекту будівництва першого у світі Музею Голодомору.

На завершення візиту Глава держави вдарив у Дзвін пам’яті, який встановлено на виході із Зали пам’яті та оглянув будмайданчик.

Поділитися

БІЛЬШЕ НОВИН

ХОЧЕТЕ БУТИ В КУРСІ НОВИН ПРОЕКТУ?

Підпишіться на розсилку новин

To top